توسط: حامد سلیمان پور
563 بازدید
1400/9/17
ساعت:14:17
⭕️
? معنای پناهگاه بودن امامان
✍در پناهگاه دو عنصر نهفته است:
1⃣ خطر:
تا خطر نباشد انسان به پناهگاه نمی رود.
2⃣ عنصر دوّم: مصون ماندن و آسیب ناپذیری است. اگر این عنصر در پناهگاه نباشد نمی توان نامش را پناهگاه گذاشت و به اصطلاح نام پناهگاه در مورد آن صحت سلب دارد.
?سخن این است که «خطر» چیست؟
و اهل بیت علیهم السلام چه نقشی در رفع یا دفع این خطر دارند؟
?ایـن خطـر را دو بخش می توان بیان کرد:
1⃣خطر تکوینی:
از روایات فراوان استفاده می شود که اگر حجت خدا بر زمین نباشد حداقل انسانها ماندگار نیستند، آنان واسطه در رزق، باران، آرامش زمین و... می باشند؛
«بکم فتح اللّه و بکم یختم و بکم ینزل الغیث و بکم یمسک السماء ان تقع علی الارض الّا باذنه»
«به برکت وجود شما خداوند خلقت را آغاز کرده و آنرا پایان می دهد، به برکت وجود شماست که باران فرود می فرستد و به برکت وجود شماست که آسمان بر زمین فرو نمی آید جز به اذن او».
✨قرآن کریم می گوید: به برکت وجود پیامبر امت عذاب نمی شوند
«...و ما کان اللّه لیعذبهم و انت فیهم...»¹
«هیچگاه خداوند آنها را مجازات نخواهد کرد در حالی که حضرتت در جمع آنها هستی».
یعنی در حقیقت وجود پر برکت تو که «رحمة للعالمین» هستی مانع از ان است که بر این گناهکاران بلا نازل گردد و همانند اقوام پیشین که به طور دسته جمعی یا انفرادی با وسائل مختلف از میان رفتند نابود گردند.
✨امروز تجلّی وجودی نبی اکرم صلی الله علیه و اله و آن کس که شخصیت حقیقی و حقوقی نبی اکرم صلی الله علیه و آله به حضرتش منتقل شده جان جانان حضرت بقیة اللّه الاعظم عجل اللّه تعالی فرجه و ارواحنا لتراب مقدمه الفداء است
2⃣ خطر دوم، خطر انحراف است که اگر از خطر تکوینی زیانبارتر نباشد قطعاً کمتر نیست.
به هنگام موج گسترده انحراف در «دین» تنها پناهگاه مطمئن تفسیر اهل بیت علیهم السلام از آن است که فرمودند:
«شرقاً، غرباً لن تجدا علماً نافعاً الّا ما خرج من عندنا»
«دنیا را زیر پا بگذارید و بگردید علم نافع را جز در خانه ما در جای دیگر نمی یابید.»
تفسیر درست دین را در عرصه «اعتقادات»، «تفسیر قرآن»، «فقه»، «اصول»، مباحث کلامی و...و... را فقط باید از این مکتب آموخت.
ادامه دارد...
?1- سوره انفال، آیه 33.
دسته بندی: چهارده معصوم
سوره بقره آیه 254-251
1402/7/20
تفسیر قطره ای قرآنفَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَقَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ وَآتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَهُ مِمَّا يَشَاءُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِينَ ﴿۲۵۱﴾ ترجمه : پس آنان را به اذن خدا شكست دادند و...
اُبَشِّرُکُم بالمَهدیِ یَبعَثُ فی اُمَّتی عَلی إختلافٍ مِنَ النّاسِ وَ زَلازِلَ یَملاُ الأَرضَ قِسطاً وَ عَدلاً کَما مُلِئَتْ جَوراً وَ ظُلماً یَرضی عَنهُ ساکِنُ السَّماء وَ ساکِنُ الأَرضِ یُقَسِّمُ المالَ صِحاحاً فَقالَ رَجُلٌ ما صِحاحاً قال (علیه السّلام): بالسَّویَّهِ بَینَ الناسَ وَ یَملاُ اللهُ قُلوبَ اُمَّةِ مُحمدٍ (صلی الله علیه و آله و سلم) غِنیً وَ یَسَعُهُم عَدلُهُ، حَتی یَأمُرَ مُنادِیاً یُنادی یَقُولُ مَن لَهُ فی المالِ حاجَةُ فَما یَقُومُ مِنَ الناسِ إلا رَجلٌ واحِدٌ.
شما را به ظهور مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بشارت می دهم. زمین را پر از عدل می کند؛ همان گونه که از جور و ستم پر شده است، ساکنان آسمان ها و زمین از او راضی می شوند و اموال و ثروت ها را به گونه ای درست تقسیم می کند. کسی پرسید: معنای تقسیم صحیح ثروت چیست؟ فرمود: به طور مساوی میان مردم. سپس فرمود: دل های پیروان محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را از بی نیازی پر می کند. عدالتش همه را فرا می گیرد، تا آن جا که دستور می دهد کسی با صدای بلند صدا زند هر کس نیاز مالی دارد برخیزد، هیچ کس جز یک تن برنمی خیزد.