توسط: حامد سلیمان پور
977 بازدید
1397/3/4
ساعت:14:32
فَأَزَلَّهُمَا الشَّيْطَانُ عَنْهَا فَأَخْرَجَهُمَا مِمَّا كَانَا فِيهِ ۖ وَقُلْنَا اهْبِطُوا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ ۖ وَلَكُمْ فِي الْأَرْضِ مُسْتَقَرٌّ وَمَتَاعٌ إِلَىٰ حِينٍ «36»
ترجمه : پس شیطان هر دوی آنها را فریب داد و از آنجا که در آن بودند ایشان را به در آورد و فرمودیم فرود آیید، شما دشمن همدیگرید و برای شما بر روی زمین قرارگاه و تا چندی برخورداری خواهد بود.
روایت 7 از نفسیر برهان ج 2: محمد بن یعقوب از .... از حضرت امام باقر (ع) پرسید کدام عمل نزد خداوند عزّوجل برتر است؟ حضرت فرمودند: هیچ عملی پس از شناخت خداوند و شناخت حضرت رسول اکرم (ص) برتر از نفرت از دنیا نیست و این شاخه هایی دارد و گناه نیز شاخه هایی. نخستین گناهی که بدان خداوند نافرمانی شد کبر بود و آن گناه شیطان است... و حرص که گناه آدم و حوا است در آن گاه که خداوند فرمود به آن درخت نزدیک نشوید ... و آنها رو به چیزی آوردند که به آن نیاز نداشتند و بدین گونه این خصلت تا روز قیامت درون فرزندانشان راه یافت چرا که بیشترین خواسته های فرزندان آدم چیزیست که هیچ نیازی به آن ندارند. سپس حسد است و آن گناه فرزند آدم است. در آنجا که به برادرش رشک برد و او را کشت و از آنجا زن دوستی، مقام دوستی، دنیا دوستی، رفاه طلبی، حرف دوستی، برتری جویی و ثروت دوستی سربرآورد که هفت خصلت شد. این هفت خصلت همگی در دنیا دوستی جمع آمد، از این رو پیامبران و دانایان پس از آگاهی از این امر گفته اند دوستی در دنیا سرچشمه همه گناهان است و دنیا دو گونه است، دنیایی که در حد بسندگی است و دنیایی که نفرین شده است.
دسته بندی: تفسیر قرآن سوره بقره
برچسب ها: تفسیر قرآن سوره بقره آیه 36 تفسیر روایی
سوره بقره آیه 234-237
1402/4/16
تفسیر قطره ای قرآنوَالَّذِينَ يُتَوَفَّوْنَ مِنْكُمْ وَيَذَرُونَ أَزْوَاجًا يَتَرَبَّصْنَ بِأَنْفُسِهِنَّ أَرْبَعَةَ أَشْهُرٍ وَعَشْرًا ۖ فَإِذَا بَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا فَعَلْنَ فِي أَنْفُسِهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ ۗ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ (234) ترجمه : و مردانی که بمیرند و زنا...
وَ صَلَاةٌ فِی شُغُلٍ وَ صَبْرٌ فِی شِدَّةٍ
{مؤمن} در عین اشتغال و گرفتاری نمازگزار است.