توسط: حامد سلیمان پور
1,086 بازدید
1392/5/4
ساعت:13:51
کتاب « سُلَیم بن قیس هلالی » که به فارسی تحت عنوان « اسرار آل محمد » ترجمه شده است.
قبل از اینکه در وصف این کتاب چیزی بگم اول سخن امام صادق علیه السلام در مورد این کتاب رو ببینید:
« ایشان فرمودند:
هر کدام از شیعیان و دوست داران ما که کتاب سلیم بن قیس هلالی را نخوانده باشد ، هیچ چیزی از تاریخ ما را ندانسته است.
این کتاب باطن و رازهای نهفته ی شیعه را بیان کرده و سِرّی است از اسرار آل محمد صلی الله علیه و آله »
« قال الإمام جعفر بن محمّد الصادق علیه السلام: «من لم یکن عنده من شیعتنا و محبّینا کتاب سلیم بن قیس الهلالی فلیس عنده من امرنا شیء و لا یعلم من اسبابنا شیئا، و هو أبجد الشیعة و هو سرّ من اسرار آل محمّد علیه السلام».[۱]
وقتی این کتاب رو در زمان امام سجاد علیه السلام به ایشان نشان دادند، ایشان فرمودند:
« خدا سلیم را رحمت کند که هر چه گفته عین واقعیت است »
سلیم بن قیس یکی از شیعیان خاص حضرت علی علیه السلام بوده که بسیاری از وقایعی که در کتابش نوشته را با چشم خود دیده و تعدادی را مستقیم از امام علی علیه السلام شنیده و بعضی را هم از سلمان و مقداد و ابوذر شنیده است.
اینکه الان این کتاب به دست ما رسیده حاصل زحمت ها و رنج های طاقت فرسائی است که سلیم به جان خریده.
در تاریخ هم نوشتند که زمان حکومت حجاج بن یوسف که از دشمنان سرسخت شیعه بود ، سلیم برای این که کتابش از بین نرود به کوه ها پناه برد.
بعضی از مباحثی که در این کتاب اومده:
- قضیه ی هجوم خلیفه ی دوم به خانه ی حضرت و آتش زدن در خانه
- ماجرای بیعت گرفتن از امام علی علیه السلام
- برخی از فضائل امام علی علیه السلام
علماء و محدثین بزرگ شیعه از قدیم تا کنون صحت این کتاب را تایید کرده و به احادیثش بسیار اهمیت داده اند.
دسته بندی: کتب مذهبی
سوره بقره آیه 254-251
1402/7/20
تفسیر قطره ای قرآنفَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَقَتَلَ دَاوُودُ جَالُوتَ وَآتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَهُ مِمَّا يَشَاءُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِينَ ﴿۲۵۱﴾ ترجمه : پس آنان را به اذن خدا شكست دادند و...
اُبَشِّرُکُم بالمَهدیِ یَبعَثُ فی اُمَّتی عَلی إختلافٍ مِنَ النّاسِ وَ زَلازِلَ یَملاُ الأَرضَ قِسطاً وَ عَدلاً کَما مُلِئَتْ جَوراً وَ ظُلماً یَرضی عَنهُ ساکِنُ السَّماء وَ ساکِنُ الأَرضِ یُقَسِّمُ المالَ صِحاحاً فَقالَ رَجُلٌ ما صِحاحاً قال (علیه السّلام): بالسَّویَّهِ بَینَ الناسَ وَ یَملاُ اللهُ قُلوبَ اُمَّةِ مُحمدٍ (صلی الله علیه و آله و سلم) غِنیً وَ یَسَعُهُم عَدلُهُ، حَتی یَأمُرَ مُنادِیاً یُنادی یَقُولُ مَن لَهُ فی المالِ حاجَةُ فَما یَقُومُ مِنَ الناسِ إلا رَجلٌ واحِدٌ.
شما را به ظهور مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بشارت می دهم. زمین را پر از عدل می کند؛ همان گونه که از جور و ستم پر شده است، ساکنان آسمان ها و زمین از او راضی می شوند و اموال و ثروت ها را به گونه ای درست تقسیم می کند. کسی پرسید: معنای تقسیم صحیح ثروت چیست؟ فرمود: به طور مساوی میان مردم. سپس فرمود: دل های پیروان محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را از بی نیازی پر می کند. عدالتش همه را فرا می گیرد، تا آن جا که دستور می دهد کسی با صدای بلند صدا زند هر کس نیاز مالی دارد برخیزد، هیچ کس جز یک تن برنمی خیزد.